Ambassade van België in Zweden en in Letland

België in Zweden en Letland

België in Zweden en Letland

Welkom op onze website!
 

Consulaire informatie

De Consulaire Dienst is bereikbaar :

  • per telefoon: van maandag tot vrijdag tussen 9u30 en 12u30, en tussen 13u30 en 16u00 of
  • per mail: stockholm@diplobel.fed.be
  • Gezien de huidige gezondheidscrisis ontvangen we momenteel enkel bezoekers op afspraak. Klik hier voor een online afspraak.
    • Vergeet niet de nodige documenten mee te brengen.

De Ambassade zal in 2021 gesloten zijn op deze feestdagen.

 

Coronavirus (Covid-19)

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle reizigers, ongeacht hun nationaliteit, vóór aankomst in België het elektronische Public Health Passenger Locator Form ingevuld hebben. 

Voor precieze en regelmatig bijgewerkte informatie kan u de volgende officiële websites raadplegen:

Bel het Zweedse informatienummer voor meer info omtrent corona in Zweden: 113 13

Het Letse noodnummer voor dringende medische hulp: 113

 
België solidair

De solidariteit onder Belgen als reactie op de coronacrisis is hartverwarmend. We merken dat ook Belgen in Zweden en Letland hun steentje willen bijdragen. 

Daarom is de Facebookgroep #BelgenVoorElkaar - #BelgesSolidaires - #BelgierFürEinander opgericht om het contact tussen landgenoten te vergemakkelijken. Word nu lid van de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/BelgenVoorElkaarBelgesSolidairesBelgierFurEinander/

Als u concrete vragen hebt, kan u vanaf 7u ‘s ochtends tot middernacht (Belgische tijd) terecht op de Facebookchat met onze medewerkers in Brussel: m.me/diplomatie.belgium

 

 

 

Riga

 

Stockholm

 

U bent een Belg die onlangs naar Zweden of Letland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Stockholm? U reist als toerist door Zweden of Letland en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Zweden en Letland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 
 

Nieuws

10 mei

As we celebrate the 51st anniversary of diplomatic relations between the Kingdom of Belgium and the Republic of Trinidad and Tobago, we would like to seize this opportunity to stress the quality of the friendly and historical ties between our two countries and express our wish to further enhance them in the future.

05 mei

Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès vertegenwoordigt België vandaag tijdens het Universeel Periodiek Onderzoek van de Mensenrechtenraad. Zij zal spreken namens de federale staat en de gefedereerde entiteiten. Het Belgische mensenrechtenbeleid zal voor de derde keer sinds 2011 worden geëvalueerd.

28 apr

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan India, dat te kampen heeft met een bijzonder zware golf van COVID-19. De steun bestaat uit 9000 flesjes Remdesivir, een antiviraal geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van COVID-19. Deze flesjes komen uit de strategische voorraad van de FOD Volksgezondheid en vertrekt normaal gezien op vrijdag 30 april.

17 apr

Vandaag vertrekken 760.000 maskers naar Conakry via het noodhulpmechanisme B-FAST. Hiermee komt ons land tegemoet aan de hulpvraag die Guinee heeft ingediend bij het EU-mechanisme voor de civiele bescherming (UCPM) in het kader van de strijd tegen COVID-19. Net zoals de rest van de wereld is Guinee getroffen door de pandemie. De gezondheidssituatie wordt er echter bijkomend bemoeilijkt door een mazelenepidemie, een epidemie van gele koorts en recent ook enkele nieuwe ebola-besmettingen die samen zorgen voor een enorme druk op de medische voorzieningen.

16 apr

In de marge van de 64ste zitting van de VN-Commissie over verdovende middelen (CND), organiseerde België samen met enkele andere partners een evenement over eerlijke toegang tot gereguleerde geneesmiddelen in Covid-tijden.