Ambassade van België in Zweden en in Letland

België in Zweden en Letland

Welkom op onze website!
 

Consulaire informatie

De Consulaire Dienst is bereikbaar :

  • per telefoon: van maandag tot vrijdag tussen 9u30 en 12u30, en tussen 13u30 en 16u00 of
  • per mail: stockholm@diplobel.fed.be
  • Gezien de huidige gezondheidscrisis ontvangen we momenteel enkel bezoekers op afspraak. Klik hier voor een online afspraak.
    • Vergeet niet de nodige documenten mee te brengen.

De Ambassade zal in 2020 gesloten zijn op deze feestdagen.

 

Coronavirus (Covid-19)

Vanaf 1 augustus moeten alle reizigers, ongeacht hun nationaliteit, vóór aankomst in België het elektronische Public Health Passenger Locator Form ingevuld hebben. 

Voor precieze en regelmatig bijgewerkte informatie kan u de volgende officiële websites raadplegen:

Bel het Zweedse informatienummer voor meer info omtrent corona in Zweden: 113 13

Het Letse noodnummer voor dringende medische hulp: 113

 
België solidair

De solidariteit onder Belgen als reactie op de coronacrisis is hartverwarmend. We merken dat ook Belgen in Zweden en Letland hun steentje willen bijdragen. 

Daarom is de Facebookgroep #BelgenVoorElkaar - #BelgesSolidaires - #BelgierFürEinander opgericht om het contact tussen landgenoten te vergemakkelijken. Word nu lid van de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/BelgenVoorElkaarBelgesSolidairesBelgierFurEinander/

Als u concrete vragen hebt, kan u vanaf 7u ‘s ochtends tot middernacht (Belgische tijd) terecht op de Facebookchat met onze medewerkers in Brussel: m.me/diplomatie.belgium

 

 

 

Riga

 

Stockholm

 

U bent een Belg die onlangs naar Zweden of Letland is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Stockholm? U reist als toerist door Zweden of Letland en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Zweden en Letland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 
 

Nieuws

20 okt

Vandaag neemt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir deel aan een ministeriële rondetafelconferentie die financiële middelen en politiek engagement moet genereren om een antwoord te bieden op de enorme noden in de centrale Sahel-regio, meer bepaald in Mali, Burkina Faso en Niger.

18 okt

De tiende Conferentie van Partijen (COP10) bij het VN-Verdrag inzake transnationale georganiseerde misdaad (UNTOC) heeft een Belgische resolutie aangenomen die gericht is op de strijd tegen het vervaardigen en verhandelen van vervalste medische producten. Het verhandelen van vervalste medicijnen en medische producten is een zeer lucratieve handel. Dit nam alleen maar toe door de COVID-19-pandemie, aangezien de vraag naar dergelijke producten exponentieel is toegenomen. Wereldwijd zijn de meest kwetsbaren de eersten die hieronder lijden.

16 okt

Voormalig minister Inge Vervotte is door de secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres aangeduid als lid van de Vijfkoppige bestuursraad van het UN Voluntary Trust Fund for Victims of Trafficking in Persons (UNVTF).

13 okt

Vandaag vieren we de 10e verjaardag van het UN Voluntary Trust Fund voor slachtoffers van mensenhandel, vooral vrouwen en kinderen. Het Trustfonds ondersteunt jaarlijks meer dan 3.500 slachtoffers van mensenhandel via zijn ngo-partners. België is met een bijdrage van 2 miljoen euro de grootste donor van het trustfonds en organiseerde vandaag samen met andere partners een paneldiscussie in de marge van de jaarlijkse UNTOC-conferentie (de VN Conventie tegen transnationale georganiseerde misdaad). 

10 okt

Vandaag is de 18de Europese en Werelddag tegen de doodstraf. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès wenst expliciet te onderlijnen dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.